The White House – Honey Porter

Honey porter_logo

Ingredienser (hver ingrediens linker til Spar Vejers webshop):
Ingredienser:

2 dåser lys malt ekstrakt : (2×1.5 kg)

340 gram valset Munic malt

340 gram Valset Crystal malt

170 gram Black malt

85 gram Chokolade malt

450 g honning

45 gram Kent Goldings Humle piller

42 gram Hallertauer humle piller

1 pakke Nottingham dry gær (har valgt anden gær da den ikke var tilrådighed)

6 gr. Dextrose pr ½ liter øl


Vejledning:

  1. læg den valsede malt i blød i en 5/10 liters gryde, i ca 2,5 liter 81 grader varmt vand, omrør kraftigt til temperaturen er nede på 68 grader. Lad det stå i blød på komfuret hold temperaturen på 68 grader i 45 minutter. Samtidig med i en 10/15 liters gryde bring 7,5 liter vand op til 74 graders varme, læg en si over den store gryde hæld så indholdet over fra den lille gryde til den store gryde. Gennemskyl malten i sien således væsken havner i den store gryde, med ca. 7,5 liter vand. Den våde malt smides ud,. Urten i den store gryde bringes til kogning.
  2. Tilsæt de 2 dåser flydende malt og rør det sammen.
  3. Kog urten i en time, tilsæt halvdelen af Goldings humlen ved 15 min, det resterende ved 30 min. og Halletauer ved 60 min.
  4. Lad urten stå i 15 min.
  5. I mens hældes 7.5 liter koldt vand i gæringstanken, hæld derefter urten over i denne og efterfyld med koldt vand ind til der er ca. 20 liter i gæringstanken. Køl tanken ned til 21 til 26 grader (stil evt. Tanken i isvand)
  6. Aktiver tør gæren i en kop vand ved 24 til 32 grader i ca. 15 min., hæld gæren i gæringsspanden, gæres ved rum temperatur (17 til 20 grader) i 3-4 dage
  7. Stikkes om og gæres videre i yderligere 4-7 dage
  8. Ved flaskning opløs dextrosen i 1 liter kogende i 15 minutter. Hæld mixturen i en tom flaskningstank, øllen hældes over fra gæringstanken til flaskningstanken således at dextrosen fordeles jævnt i øllen.
  9. Lad de fyldt og tilkapslede flasker stå i 1-2 uger ved rum temp.

Bookmark permalink.

Lukket for kommentarer.