Bryg [1] gennemgang

Nu er bryg [1] brygget, gæret, flasket, og drukket 🙂 og hvordan blev den brygget ? her er en gennemgang af opskrift fremgangsmåde og en vurdering af resultatet.

Min oprindelige ide til opskriften har jeg i tidligere artikler forklaret, her vil jeg mere præcist gennemgå min fremgangsmåde.

Opskriften er hentet fra Coopers hjemmeside, en lettere modificering af deres Mexican Cerveza.

Udklip

 

 


 

D. 16/7-2014 kl. 1400, bliver den brygget hjemme i køkkenet.

Jeg starter med at koge 2 liter vand og hælde det op i en skål, i skålen med vandet stiller jeg Coopers dåsen (på hovedet) så den kan trække varmen fra vandet for at gøre den mere flydende.

2 liter vand bliver varmet og hældt op i en gærings spand, IMG_20140717_133441-286x215og oven i vandet bliver 500g “light Spray Malt” købt hos Vejers Storkøb.

(Note til mig selv: vær opmærksom på at dampen får malten til at klumpe i posen, pas derfor på med at vandet er for varmt)

Da malten er opløst hælder jeg indholdet fra coopers dåsen i vandet

 

Jeg koger 2 liter vand og hælder det i Coopers dåsen for at opløse det sidste af indholdet, så jeg kan få det hele ned i gæringsspanden.

Slutteligt fylder jeg koldt vand oven i mixen så jeg til sidst har en mængde væske på ca. 22 liter.

Jeg rører under hele processen godt rundt i gæringsspanden med min bryg ske, der skal nemlig ikke være klumper i min øl.


Efter ca. 1 uge i gæring, i et rum hvor der er ca. 22 grader varmt, stopper gæringsprocessen og mine “brix” målinger kommer ud med samme værdi hver gang.

IMG_20140917_154338

 

 

 

 

 


Derfor beslutter jeg mig for at det må være tiden til at tappe min første bryg på flasker.IMG_20140724_142140-286x215


På flaskedagen varmer jeg ½ liter vand og opløser 8g. dextrose (sukker), som jeg hælder ned i min tapspand (den med hane på i bunden), dette gør jeg for at sætte gang i gæringen igen, hvilket bevirker at min øl karbonere (der kommer kulsyre i øllen) i flasken efter jeg har sat kapsel på, dette tager en til to uger hvor flaskerne skal stå og “lagre”.

IMG_20140724_142145-286x215


Min opstilling med gærspand, tapspanden som øllet skal tappes over i, sammen med dextrosen som jeg har opløst.

IMG_20140724_142150-286x215

 

 

 


Her løber øllet over i tapspanden, og dextrosen bliver grundigt og jævnt blandet med øllet så der kommer den samme mængde dextrose i alle flasker.

IMG_20140724_142825-286x215

 

 

 

 


Her er min tappe opstilling, med de rengjorte flasker klar lige ved hånden, det er vigtig at man får lavet en god arbejdsstilling som samtidig tager højde for at flaskerne ikke kommer i nærheden af evt. “smitte” kilder, renlighed er en dyd også når man brygger 🙂

IMG_20140724_145139-286x215


Min flaske rengøringspost.

IMG_20140724_142204-286x215

 

 

 


Det færdige resultat, så er det bare at vente en eller to uger, før resultatet kan nydes.

IMG_20140724_161044-286x215

 

 

 

 

 

Bookmark permalink.

Lukket for kommentarer.