2015 projekt “mæskning”

IMG_20140702_150927-286x215Som en naturlig udvikling af min bryggeri hobby, er det min hensigt at jeg i 2015 vil forsøge mig med “all-grain” brygning, hvilket i sin enkelthed betyder at lave øllen helt fra bunden, hvilket jeg ikke har gjort op til nu. Jeg har benyttet mig af extrakt-brygning som også giver fin øl, men hvor man, ved at bruge en præfabrikeret extrakt springer mæskningen over, som er den første del af bryggeprocessen.

For at jeg kan komme igang med egentlig mæskning og derved den brygning af øl som var min oprindelige plan fra starten, er det nødvendig at jeg tilpasser  min i til formålet indkøbte køler/varmeboks fra coolerman.

coolerman

Den skal tilpasses på en sådan måde at jeg kan bruge den til mæskning, og afslutte processen med at si “urten” fra “masken”, altså si den væske(Urt) der bliver til at at sætte bryg malten(Masken) i blød, som er mæske processen.

Tilpasningen går ud på at jeg skal have lavet en si (manifold) så urten kan løbe færdigsiet  ud af kølerboksens aftapningshul og ned i kogekarret.

manifolden skal laves som vist i denne video.

Som i kan se er det egentlig meget simpelt, og jeg vil lave et andet indlæg hvor jeg mere detaljeret vil beskrive hvordan jeg har tænkt mig at lave manifolden, men det bliver ikke så forskelligt fra den fremgangsmåde der vises i videoen.

Her under kan i se hvordan hele mæskningsprocessen foregår.

Bookmark permalink.

Lukket for kommentarer.